Fotograferen kun je leren.....

Een overzicht van alle fotocursussen bij Fotografie René Wolters, Heemskerk.
De cursussen worden gekenmerkt door vakkundige uitleg, persoonlijke benadering en een goede balans tussen theorie en praktijk.
Meer weten of inschrijven: via het
contactformulier

Wil je een cursus of workshop voor je reünie, familie- of vriendengroep, personeelsdag? In overleg is deze op maat te maken. 

(genoemde datums onder voorbehoud)

 

De basisbeginselen van de fotografie komen aan bod in deze cursus en daarbij belangrijke camera-instellingen.

Praktijkopdrachten helpen je om de theorie om te zetten in de praktijk. Na het volgen van deze cursus haal je meer uit jouw (digitale) camera!!! Deze cursus is geschikt voor beginnende fotografen in bezit van een (digitale) spiegelreflexcamera, systeemcamera of single lens/hybride camera (met instelmogelijkheden), of al langer aan het fotograferen maar nieuwsgierig wat de camera nog meer aan mogelijkheden heeft. Ook sommige compactcamera's hebben de besproken instelopties (vraag eventueel bij mij na of je met jouw camera mee kunt doen).

- I.v.m. corona-maatregelen nu kleinere groepen, zolang dat vereist of verstandig is. Kom niet bij milde klachten en haal de gemiste les evt. in een korte (beeld-)belsessie in. Vanwege kleinere groepen zal het programma vanaf najaar 2021 in 3 avonden gegeven worden.  Alles komt evengoed aan bod, maar bij minder deelnemers zijn  minder foto's te bespreken, meer tijd per persoon; en bij gebrek aan kantine gaan we in de pauze lekker door over fotografie. De avond vliegt om. 

- Basiscursus 2021-B:  3 dinsdagavonden, 19.30 -21.30 uur. 

- dinsdag 28-9, 12-10 en 2-11-2021

- prijs €71,50

- Basiscursus 2021-C:  3 dinsdagavonden, 19.30 -21.30 uur. 

- dinsdag 16-11, 30-11 en 14-12-2021

- prijs €71,50

 

Voor wie zijn/haar camera beter wil leren kennen, om met nog fraaiere foto’s thuis te komen: 1-daagse workshop Basisbeginselen Fotografie.
Een dag waarin je de belangrijkste instellingen van de camera snel duidelijk hebt en creatief weet te gebruiken. Theorie wordt afgewisseld met praktisch oefenen van de besproken instellingen, onder deskundige begeleiding. Er is plek voor max. 6 personen (nu, i.v.m. corona max. 3), dus tijd voor persoonlijke aandacht voor alle deelnemers.

- Datum: Zaterdag  27 februari, 09.30 – 15.30 uur 
- Locatie: Fotostudio René Wolters, Heemskerk
- Kosten: €115,=,  inclusief koffie/thee en lunch.


In deze cursus gaat het veel over kijken. Welke elementen bepalen je beeld, wat maakt de ene foto interessanter of mooier dan de andere? Techniek neemt hier een minder prominente plek in, dus met iedere soort camera – ook compactcamera’s - kun je aan deze cursus deelnemen. De cursus Componeer je Foto sluit naadloos aan op de basiscursus, maar het is niet noodzakelijk die te hebben gevolgd. 

- I.v.m. corona-maatregelen nu kleinere groepen, zolang dat vereist of verstandig is. Kom niet bij milde klachten en haal de gemiste les evt. in een korte (beeld-)belsessie in. Vanwege kleinere groepen zal het programma vanaf najaar 2021 in 3 avonden gegeven worden.  Alles komt evengoed aan bod, maar bij minder deelnemers zijn  minder foto's te bespreken, meer tijd per persoon; en bij gebrek aan kantine gaan we in de pauze lekker door over fotografie. De avond vliegt om. 

- 3 avonden over compositie in de fotografie 
- dinsdagavond om de week, 19.30 – 21.30 uur. 

-  datums :  5-10, 26-10 en 9-11-2021

- prijs €71,50

Een fotowerkgroep gericht op verdieping van jouw fotografie, ongeacht op welk nivo je fotografeert. Enthousiasme voor het fotograferen, dat is belangrijk.  Veel praktijk, al doende aanvullende informatie en techniek. En veel aandacht voor het kijken en jouw stijl van fotograferen. 

 

Ieder jaar is het programma weer een beetje anders, andere invalshoek, andere locaties. De inhoud wordt samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers i.c.m. mijn fotografische inzichten. Zo verdiep je jouw fotografie en kom je tot je eigen stijl en portfolio.
Er is altijd ruimte voor uitleg; beginner of wat verder gevorderd, meedoen kan. Bijvoorbeeld focussen we op een fraai landschap of een stadsgezicht, soms op een specifieke fotografische techniek, of we kijken door de ogen van een bepaalde fotograaf.  Op dat laatste zal de nadruk komen te liggen in seizoen 2020/2021. 

 

5 zaterdagochtenden, duur 3 a 6 uur. En 1 dinsdagavond. Verspreid over de periode september tot mei. We gaan iedere keer op stap in een fotografisch interessante omgeving in Noord-Holland.

 

datums: za. 31-10, za 21-11, di 8-12-2020; za 6-2, 3-4 en 1-5-2021.
Datums onder voorbehoud. Kosten voor deelname aan deze werkgroep:  €165,= (excl. reiskosten  of evt. entree). 

  

Als je je verder wilt verdiepen in portretfotografie, dan is dit een ideale aanvullende cursus voor jou. We bespreken vormen van portretfotografie en natuurlijk ga je zelf aan de slag met het maken van aansprekende portretten. Zoals een fraai portret bij natuurlijk licht, een portret met flitslicht, een documentair portret op locatie en kennismaking met het werken in de fotostudio.  
Ontdek in deze cursus wat jouw favoriete vorm van portretfotografie is.    
- Kleine groep.; 3 dinsdagavonden, 19.30 - 22.00 uur. 

- 2 avonden in juni: di. 9-6 en 16-6 ; deels binnen, deels buiten.
- en 1 avond in september: di. 8-9-'20 (in overleg kunnen we gezamenlijk evt. tot een andere avond komen); studio-avond. 
- prijs: €110,=

!! kan je niet op dinsdagavond, maar heb je wel interesse in deze cursus, laat het mij weten, dan kan ik wellicht nog iets op een andere avond organiseren. 

Een sterk praktijkgerichte fotografie-workshop. Hierin leer je meer over de mogelijkheden van je camera en hoe je het landschap op een boeiende manier vast kunt leggen.  Je krijgt tips over zowel compositie als fotografische basistechnieken. Om deze tips direct in de praktijk te brengen gaan we op pad om te fotograferen in een duingebied. Deelnemers zorgen zelf voor een digitale camera. Merk of type is niet van belang.  Deze workshop sluit goed aan op de theoriecursussen.

 

- 1 dagdeel, zaterdag  6 maart 2021
 ca. 08.00 tot 11.30 u. 

- prijs: €38,50 p.p./dagdeel (excl. pakeer- en entreekosten)
- locatie: bv. Amsterdamse Waterleidingduinen (parkeer + entree €3,50), of ergens omgeving Heemskerk/Beverwijk/Uitgeest

- i.v.m. cotona nu max. 3 deelnemers. 

 

 

Nieuw in 2019; excursies op afspraak te boeken. De excursies zijn geschikt voor zowel beginnende fotografen als enthousiaste hobbyfotografen die hun kennis en inzichten willen verdiepen. 

Originele activiteit voor een bedrijfs- of familie-uitstapje. 
Het programma is in overleg naar wens aan te passen. 

Excusies van een dag:

- Rotterdam, stad en architectuur; een andere manier van kijken. 

- Texel, landschappen, de elementen. 

Excursies van een dagdeel:
- Amsterdamse Waterleidingduinen voorjaar: anders kijken naar landschap, beter toepassen van de basistechnieken. 
- Amsterdamse Waterleidingduinen najaar: bronst en herfst. 

- Avondfotografie in Amsterdam. 

- Haarlem, stad en hofjes. 

- Amsterdam Anders; architectuur aan de rand van de stad

Datum in overleg te plannen. 
Dagdeelexcursies, 2 a 3 uur, €12,50 p.p.p.u.

Dagexcursies: €65,= p.p. , duur ong. 6 uur, excl. reistijd. 

Minimum aantal deelnemers 4.

Prijzen zijn exc. reis-, parkeer-, entreekosten (indien van toepassing). 

Een vorm van fotografie met een geheel eigen charme. Alles ziet er anders uit dan bij daglicht. Waar je overdag aan voorbij loopt is dan ineens een prachtig onderwerp om te fotograferen. Daarbij zul je je camera nog veel beter leren kennen, want het uiterste van de mogelijkheden van de camera wordt gevraagd. 

 

- 1 avond op locatie (Beverwijk)
- datum:  do. 10 december 2020, 19.00 – 20.30 uur, 
bv. Amsterdam. Je kunt alvast aangeven dat je interesse hebt. 
- prijs: €20,=  (excl. reiskosten)

- NB: zorg dat je een statief hebt of van iemand kunt lenen. 

i.v.m. corona beperkt aantal deelnemers (3); aankondiging start via FB, kort voor de workshopavond. 

 

 

 

 

 

 

2019 Fotografie René Wolters

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now